Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

ΑΡΘΡΟΣΚΟΠΗΣΗ






Η Αρθροσκόπηση είναι η πλέον σύγχρονη και καθιερωμένη μέθοδος διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων των αρθρώσεων του ανθρωπίνου σώματος .
Ο εκπαιδευμένος Ορθοπαιδικός Χειρουργός μέσω πολύ μικρών οπών του δέρματος διαγιγνώσκει τις βλάβες και με τη χρήση υπερσύγχρονων εργαλείων που του παρέχει η τεχνολογία χειρουργεί και θεραπεύει παθήσεις που άλλοτε παρέμεναν αδιάγνωστες ή παντελώς άγνωστες .
Ο ασθενής εξέρχεται από την κλινική την ίδια ή την επόμενη ημέρα , ενώ η πιο ευχάριστη εμπειρία που βιώνει είναι η απουσία πόνου . Παλαιότερα οι ίδιες επεμβάσεις προκαλούσαν σοβαρό μετεγχειρητικό άλγος ενώ οι τομές δέρματος ήταν πολύ μεγάλες και οι ουλές επώδυνες και δύσμορφες.
Οι απλές ακτινογραφίες , οι αξονικές και οι μαγνητικές τομογραφίες αποτελούν χρήσιμα εργαλεία έχουν όμως μόνο ένα σχετικά μικρό ποσοστό σωστής διάγνωσης των παθήσεων του γόνατος , του ώμου , του ισχίου , της ποδοκνημικής και των άλλων αρθρώσεων . Με την Αρθροσκόπηση όμως έχουμε την δυνατότητα με μία μικρή ανώδυνη και σύντομη επέμβαση να δούμε σε μεγέθυνση τις όποιες βλάβες της άρθρωσης και ταυτόχρονα να τις θεραπεύσουμε οριστικά .
Μετά την Αρθροσκόπηση ο ασθενής ακολουθεί ένα πρωτόκολλο αποκατάστασης με στόχο την γρήγορη και ασφαλή επιστροφή στην εργασία του .

Δεν υπάρχουν σχόλια: