Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

Αρθροσκόπηση του ισχίου




Η νέα και ευχάριστη εξέλιξη στο πεδίο της αρθροσκοπήσεως αφορά στην άρθρωση του ισχίου που μέχρι σήμερα παρέμενε απροσπέλαστη λόγω της ανατομικής κατασκευής της .
Πλέον διεθνώς και ιδιαίτερα στην πόλη μας εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία , δίνοντας την δυνατότητα να ανακουφιστεί ο ασθενής από παθήσεις όπως η παρουσία ελευθέρων σωμάτων χόνδρου στην άρθρωση του ισχίου , οι χόνδρινες βλάβες , οι δυσπλαστικές ανωμαλίες , η οστεοαρθρίτιδα στα αρχικά στάδια , η υπερτροφική υμενίτις , η άσηπτη οστεονέκρωση της μηριαίας κεφαλής και η σηπτική αρθρίτιδα .
Η Αναισθησία μπορεί να είναι γενική , ενδοραχιαία είτε επισκληρίδιος και επιλέγεται από τον ίδιο τον ασθενή σε συνεργασία με έμπειρους αναισθησιολόγους .
Τα ασφαλιστικά ταμεία καλύπτουν τη χρήση των ακριβών και ιδιαίτερα προηγμένων τεχνολογικά εργαλείων που απαιτείται για την επέμβαση .
Στόχος της Παγκόσμιας Ορθοπαιδικής Αρθροσκοπικής Κοινότητας είναι στο άμεσο μέλλον η αρθροσκόπηση του ισχίου να αποτελεί επέμβαση ρουτίνας όπως συμβαίνει στις αρθρώσεις του γόνατος , του ώμου και της ποδοκνημικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: